hits

Logopedmamma på KK mamma

  • 15.06.2017, 14:03
  • |
  • Kategori: Stamming

Jeg fikk spørsmål om å kommentere i en artikkel om stotring på KK mamma, og jeg blir så utrolig glad av slike forespørsler! Det var jo nettop derfor jeg startet denne bloggen; At flere foreldre og folk som arbeider med barn skal få kunnskap om språkvansker. Jeg håper og tror at enda flere barn vil få raskt hjelp når det finnes mer informasjon om de ulike vanskene på nett. Og jo mer media retter søkelyset på det, jo bedre er det. Kjempeflott at KK mamma tar opp stotring hos småbarn! Det er en dyktig logopedkollega som uttaler seg i artikkelen, så her er det mye info å hente :)

 

Artikkelen kan leses HER.

 

(Bilde hentet fra Google)

 

LES OGSÅ:

- Lær deg å snakke saaaaaktere :)

- Stotring og stamming hos barn

- Ro og trygghet på den Internasjonale stammedagen

- Say Hello to my little friend: Skilpadda

- Kjenner du noen som stammer? Se her:

 

 

#logopedmamma #medhjerteforspråket #stamming #stotring #stotringhossmåbarn #taleflytvansker #kkmamma #mamma #mammablogg #mammalivet
 

Smakfull tungeøvelse

  • 03.06.2017, 12:12
  • |
  • Kategori: Uttale

Visste du at du kan bruke noe smakfullt pålegg, som for eksempel honning, sjokoladepålegg eller syltetøy for å øve tungen opp i munnen?

 

(Nugatti, honning, tuttifrutti- strø, jordbærsyltetøy og kjærlighet på pinne)
 

Noen barn (og kanskje også voksne) kan streve med lyder som lages langt fremme i munnen, for eksempel l-, t-, d- og rulle r`en. Felles for alle disse lydene er at tungespissen skal plasseres langt fremme i munnen, samt at tungen skal løftes opp mot fortennene.

 

Hvis det ser ut til at barnet ikke klarer å løfte tungespissen opp mot nesen, kan det være lurt å trene litt på dette. Og hvis tungen har en deilig smak som venter på overleppen, kan det være enklere å viljestyre tungen opp.

 

Etter operasjon av stramt tungebånd, kan dette være en fin måte å gjennomføre tungeøvelsene på. Spesielt hvis du har et barn som ikke er så veldig interessert i å øve. Kanskje litt smakfullt pålegg kan øke motivasjonen litt?

 

Du kan også bruke en kjærlighet på pinne som du som trener med barnet kan holde der du ønsker at barnet skal flytte tungen, for eksempel ved hver munnvik. Jeg har også vært så crazy banana innimellom at jeg har brukt tuttifrutti- strø! Ungene elsker det! Bare husk å væte det stedet dere vil at strøet skal sitte, så tuttifrutti- strøet faktisk fester seg til huden :)

 

For forslag til hvordan du kan gjennomføre tungeøvelser uten søtt pålegg, klikk deg videre på disse innleggene:

 

- Tungegym!!

- Visste du at? (Om tungen)

 

 

 

#logopedmamma #medhjerteforspråket #mamma #mammablogg #språkblogg #mammalivet #logoped #logopedlivet #tungeøvelser #tungetrening #tungegym #munnmotorikk #stramttungebånd #tipsogtriks 

 

Kråkespill og bursdagshelg

Lille My hadde bursdag for snart to helger siden, og da fikk hun dette spillet:

  

KRÅKESPILLET

 

Nå skal ikke jeg ta på meg æren av å ha oppdaget dette spillet. Det skal moren til venninnen min ha. Takk, Liv! :)

 

Spillet er enkelt å forstå og passer perfekt for treåringer.

 

Spillbrettet består av fire, store frukttrær og en kråke i midten. På de fire frukttrærne legger man på plommer, epler, pærer og kirsebær. Hver spiller får hver sin fruktkurv. Hovedpoenget med spillet er at spillerene sammen skal samle sammen all frukten i kurvene sine før kråkefanten i midten rekker å stjele dem. Kråka har vunnet hvis hele puslespillet er lagt før all frukten er borte.

Det er terningen med blå, rød, gul og grønn farge, samt et bilde av en kråke og et bilde av en fruktkurv, som avgjør hvert trekk. Hver farge korresponderer med en frukt. Triller du fruktkurven kan du velge deg to valgfrie frukter, men triller du kråka må du legge til enda en bit av puslespillet i midten. Hvem vinner? Spillerne eller kråka?

 

Spillet stimulerer gjenkjennelse av farger og former, finmotorikk, utvikling og utforsking av "vi"- konseptet: Oss mot kråkefanten!

 

Det å spille brettspill er også en språkstimulerende aktivitet. Å spille brettspill sammen med barna er nesten er like viktig som å lese bøker med dem. Vi får øvet oss på turtaking, samspill og ikke minst begreper. Ferdigheter en må ta i bruk i kommunikasjon med andre mennesker.

 

Fruktkurver med frukt og en stor terning.Puslespillet i midten. Legges hele puslespillet før all frukt er plukket av spillerene, vinner kråka!

Spillet kan blant annet kjøpes hos Sprell.


 

Bursdagen til Lille My ble feiret med familie, og hun storkoste seg. Det er helt utrolig å tenke på at hun har blitt tre år allerede! Og som i fjor, og året før der, sto mamma med en stor klump i halsen og tårer i øynene, når bursdagssangen ble sunget og tretallet blåst ut. Kommer det alltid til å være sånn, mon tro?

 


 

 

Ballonger og gaver på senga hører med :)
 Og muffins til frokost og til barna i barnehagen. Man blir jo bare tre år én gang :) 

 

#logopedmamma #medhjerteforspråket #tipsogtriks #språktips #mamma #mammablogg #mammalivet #kråkespill #brettspill #bursdag #treåring #bursdagsfeiring #enhjørning #ballong #enhjørningballong #muffins #vaniljemuffins #hummingbirdbakery 

  • Les innlegget
  • Les innlegget
  • Les innlegget