Juletrefest og sjokoladekake

 • 11.01.2016, 20:05
 • |
 • Kategori: Kaker

I går var vi for første gang på juletrefest med barnehagen til Lille My.

 

Det var veldig fint og bittelitt bråkete, men det så ut til at både barn og voksne storkoste seg.

Og godt er det, for FAU hadde ordnet i stand festen, og de er jeg så heldige å få være en del av. En knakande fin gjeng!

 

Det var også den første gangen jeg prøvde meg på ei langpannekake! Jeg er ikke noe glad i tørr sjokoladekake og denne var absolutt ikke tørr. Jeg har "stjålet" oppskriften til Bollefruasaftig sjokoladekake i langpanne. Takk for det, Bollefrua! :)

 


 

Det er rart med det, men til å begynne med er det alltid fullstendig KAOS på en juletrefest. Barn løper hit og dit, og det er vanskelig å skille din egen fra alle de andre penkledte, unge små. Du ber bare en stille bønn om at din lille Snuppelure på et og et halvt år ikke blir meid ned av en på fem.

Men mot slutten senker roen seg... Nissen har vært der, godteposene er delt ut og delvis fortært og luften har gått ut av ballongen. De fleste søte små sitter nå trygt på et Mommo- eller Moffa- fang, og gnir seg i øynene....

 

..... også trer SUKKERKICKET inn ved leggetid! :)

 

(Bilde fra Google)

 

 

God juletrefestsesong!

 

 

#logopedmamma #medhjerteforspråket #logoped #mamma #mammablogg #mammalivet #barnehagelivet #foreldre #foreldreogbarn #barn #juletrefest #langpannesjokoladekake #sjokoladekake #saftigsjokoladekake #saftigsjokoladekakeilangpanne #bollefrua #juletrefestsesong #sukkerkick

 

 

Mammas sjokoladesnitter (eller "brune pinner")

 • 29.11.2015, 21:43
 • |
 • Kategori: Kaker

God søndag kveld :) Nå håper jeg alle har hatt en strålende fin 1. søndag i advent.

Jeg fikk endelig begynt på julebaksten i dag, og første slag ut er en av mine favoritter: sjokoladesnitter eller "brune pinner" som noen også kaller det. 

 

 
 

Huset lukter så sykt godt når du baker disse, så de kommer garantert til å sette deg i julestemning! :)

 

INGREDIENSER:

250 gr. hvetemel

200 gr. sukker

1 1/2 ss. kakao

1 1/2 ts. vaniljesukker

2 ts. bakepulver

200 gr. romtemperert smør

2 egg

 

SLIK GJØR DU:

Bland alt det tørre.

Smuldre i smøret.

Arbeid inn eggene.

Arbeid deigen smidig og trill den ut i to "pølser" som du trykker flate med hendene (ca. 0,5 cm) på et bakepapirkledt stekebrett.

Alternativt kan du putte alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og bruke eltekroken til å elte deigen smidig og fin. Det funket i alle fall veldig fint i min elskede Kitchen Aid i dag <3

 

Lengdene pensles lett med egg. Deretter strør du på perlesukker (ev. også hakkede mandler).

 

Stekes på over/undervarme på 180 grader i ca. 12-13 minutter. La lengdene kjøles på brettet, og del dem opp med pizzahjul når de er blitt nedkjølt. Da skal de være litt sprø i kantene og litt seige inni. Nam! :)

 


 

Ha en fortsatt fin 1. søndag i advent. Jeg kunne med fordel ha ryddet før bildet ble tatt, men hvem pokker har tid til det når man skal bake syv slag før jul? ;)

 


 

 

#logopedmamma #medhjerteforspråket #logoped #mamma #mammablogg #hverdagslivet #mammalivet #jul #juleforberedelser #julebakst #oppskrift #kakeoppskrift #oppskriftpåjulekaker #syvslagtiljul #sjokoladesnitter #brunepinner #advent #førstesøndagiadvent #adventstake #etrotetehjemeretlykkelighjem

 

 

 

Snickerskake i langpanne

 • 24.08.2015, 21:25
 • |
 • Kategori: Kaker

Skal nærmest ha et slektstreff her til helga, så da ble det litt baking i går kveld. Denne kaken har jeg laget mange ganger, og den er alltid en vinner uansett hvor den serveres! Det geniale er at den også kan fryses ned i ferdig oppskårede biter, så den kan lages lenge i forveien. Oppskriften er hentet fra Det søte liv: detsoteliv.no.

Visste du at? Å gå i gjennom en oppskrift med barnet og bake noe sammen, kan være en super språkstimulerende aktivitet? Snakk om ingrediensene og alt utstyret man trenger for å få ferdig kaken. En slik aktivitet kan også være en glimrende mulighet til å trene på å gi barnet tid til å svare. Stotrer eller stammer barnet, kan aktiviteten gi mulighet til øve på å snakke sakte med barnet.

Eller så kan det gå skikkelig "åt skogen", for det ER jo ikke alltid like lett å bake med Minsten rundt beina ;)

 

 


 

 

Enjoy! :)

 

#logopedmamma #medhjerteforspråket #logoped #mamma #mammablogg #foreldreogbarn #foreldre #familie #barn #språktips #barnogspråk #språkstimulering #mat #kakeoppskrift #detsøteliv #snickerskake #kake

 • Les innlegget
 • Les innlegget
 • Les innlegget
 • hits