Nemi, Nyttår og "åtte"

 • 31.12.2015, 14:26
 • |
 • Kategori: Jul

Da var det på tide å takke for det gamle, og ønske det nye velkommen.

 

Hvor heldige er ikke vi, som har hatt et kjempefint år med barnehagestart for Lille My og jobbstart på nytt sted for a mor. Alle har vært friske og raske, Snuppa vokser seg stor og sterk, vi har en kjærlig familie og gode venner rundt oss og mannen min og jeg har det fortsatt bra sammen.

Bloggen har blitt godt mottatt og jeg har fått tilbakemeldinger på at folk faktisk har hatt nytte av det jeg skriver!

 

Da er det ikke så mye mer jeg egentlig kan be om.

 

Det eneste jeg skulle ønske var at ingen hadde behøvd å ha det vondt, og jeg håper at det nye året vil bringe bedre tider til de som ikke har hatt det så godt i år.

 

Jeg er ingen stor tegneserieleser ellers, men julehefter må jeg ha med meg. Av en eller annen grunn har jeg lagt min elsk på Nemi, og siste siden i årets julehefte grep meg om hjerterota:

 


 

Nyttårsaften i et nøtteskall, humoristisk og vond på en og samme tid. Tenker spesielt på "åtte": Ved første øyekast trodde jeg det var ei dame som dro sin alt for fulle mann bortover gulvet, men ved nærmere ettersyn er det ei lita jente som hjelper sin far eller mor... Verdt å reflektere over da det tross alt er nyttårsaften i dag, og alkoholen flyter fritt.

 

 

Da sier jeg ha det bra til det gamle! Vi sees i det nye :)

 


 

Over og ut fra Logopedmamma (som har tuslet rundt i pysjen omtrent fra Lille Julaften). Det er så deilig med fri! :)

 

 

#logopedmamma #medhjerteforspråket #logoped #mamma #mammablogg #nyttår #nemi #lisemyhre #julehefte #tidforettertanke #pysjamas #nyttår #nyttårsaften #alkohol #tenkførdudrikker

Hva er viktigst i jula?

 • 26.12.2015, 22:14
 • |
 • Kategori: Jul

GOD JUL, alle sammen!

 

Mellom ribbe, gaver, pinnekjøtt, vin, godis, TV- filmer, pysjamaser, julestrømper og familiebesøk (puh!), er det helt nødvendig å få ønsket mine trofaste lesere en riktig God Jul! Jeg håper alle har hatt en fredelig og fin jul, og klart å nyte det magiske ved den. Ja, jeg vet at det er litt trist å kikke ut av vinduet og ikke skimte et eneste hvitt, glinsende snøfnugg, men jeg mener at julestemning er noe du skaper selv, ikke noe du bare kan sitte og vente på at skal komme din vei.

Man kan komme ganske så langt med julepynt, levende lys og røkelse. (Og å lukke øynene så man ikke kan se ut...)

 


 

Det er rart med det: Mammaer har alltid mye å gjøre før julaften, pappaer etter julaften :)

 


 

Her er mannen i full sving med å montere lekekjøkkenet til Lille My. Flink pappa!

 

Og leketeltet jeg bestilte til Snuppelure i oktober, falt i smak. Det var stort! Men veldig fint.


 

 

Hva er egentlig viktigst i jula?

 

Her finnes det like mange svar som mennesker, men for meg er det (igjen) det å prøve å ta vare på øyeblikkene.

Vi prøver så godt vi kan å balansere familiebesøkene med rolige dager for vår lille familie. Ja, det er hyggelig å være med familie og venner, men det skal ikke gå på bekostning av verdifull tid med vår lille familie på tre. Vi trenger også å være sammen, nyte hverandre og ikke minst, øyeblikkene med Snuppa vår. Øyeblikk som aldri kommer tilbake, fordi neste år er hun ett år eldre, og da er det helt andre milepæler vi er ved. Milepælene vi er ved her og nå, skal nytes til det fulle denne julen :)

 

 

Nyt de siste dagene i 2015 med de du er glad i.

 

 

Når du er borte ser jeg sporene dine:

de lykkelige rynkene rundt øynene mine

 

- Eeva Kilpi

 

 

 

#logopedmamma #medhjerteforspråket #logoped #mamma #mammablogg #jul #julelivet #andrejuledag #familie #foreldreogbarn #foreldre #barn #venner #godjul #pappa #pappaer #flinkepappaer #lekekjøkken #leketelt #detviktigstemedjula #nytøeblikket #vårlillefamilie #familiepåtre #renpoesi #eevakilpi

Julequiz

 • 18.12.2015, 10:40
 • |
 • Kategori: Jul

Som den ord-, språk- og juleelskeren jeg er, var det helt naturlig at jeg fikk ansvaret for å lage julequizen til årets julelunsj på jobben.

Ok da, det KAN hende at ingen andre rakk å tilby seg å lage den, fordi jeg kastet meg på oppgaven med en gang jeg hørt ordene JUL og QUIZ i samme setning :)

 
Uansett, så ble den godt mottatt (puh!)

 

Jeg brukte den også på Julegrøt med familien på søndag, og det utløste både konkurranseinstinkt, lagånd, latter, konspiratorisk hvisking og høylytte tanker om urettferdig poenggiving. Akkurat slik en skikkelig quiz skal være! :)

 

Skal du ha juleavslutning med jobben eller med vennegjengen denne helgen? Eller juleselskap til uka? Da er det bare å bruke den :)

Linker til pdf.:

- HER til selve quizen

- HER til quizen med svar

 

Huset var festpyntet til Julegrøt på søndag:

 


 

 


 

For en gangs skyld har ikke vi en eneste plan i helgen, bortsett fra å pynte juletreet.

Og det skal gjøres sammen med Lille My. Nå er det min tur til å lage like gode juleminner for henne, som mamma og pappa har laget for meg :)

Nyt helgen!

 

 

#logopedmamma #medhjerteforspråket #logoped #mamma #mammablogg #mammalivet #jul #quiz #festpyntet #julegrøt #familie #julequiz #konkurranse #lagånd #julepynt #interiør #juleminner #juletre

 

Pakkerim eller julegavevers

 • 16.12.2015, 22:34
 • |
 • Kategori: Jul

Jeg kom over denne fine Juleboka på jobben i dag:

 

 
 

Den heter "Jul i vårt hus", og er samlet og redigert av Margareta Schildt. Norsk utgave ved Jo Tenfjord. I Norge ble boken utgitt for første gang i 1985.

Boken sto litt bortgjemt i en hylle vi alle går forbi hver eneste dag, og jeg så den tilfeldigvis da jeg sto og pratet med en god kollega i gangen over en kopp morgenkaffe.

Selv om boka "bare" er fra 1985, vitner den om store endringer i måten å forberede og feire jula på, fra da til nå. Blant annet står det beskrevet billige og kreative tips til innpakking av julegaver og forslag til litt morsomheter INNI gavene!

 

Og siden jeg alltid har LOGOPEDBRILLENE på, klarte jeg selvfølgelig å finne et tips i boka som gav meg en idé til å å få blandet inn litt språktrening i jula også :)

I boka står det: "I noen familier er det vanlig å skrive vers på julegavene. Morsomst blir det om man skriver versene selv. Det koster litt strev, med det er ikke så vanskelig å få til noen vers som mange tror".

G - E - N - I - A - L - T, hvis man har barn som er i eller på vei inn i "rim og regle- alderen". Det vil si at du merker at de har begynt å bli nysgjerrig på hvordan språket er bygget opp, altså språkets formside. De kan plutselig si ting som: "Mamma begynner på samme bokstav som mat, MMMMMMMMM!" eller "Hus og pus, det rimer. Hus, pus, sus!".

 

Boka kommer med noen artige eksempler på ulike julegavevers:

 

Brødrister - Dette er, som jeg forstår, no` for loffen fra i går.

Gryteklut - Her er et håndtak, nett og lett, for et håndtak som er hett.

Kjøkkenhåndklær - Hver eneste kvinne i Norges land, ønsker seg dette - brukt av en mann.

Lommebok - Noen kommer, noen går - her et oppholdsrom de får.

Nøtteknekker - Et redskap som er høyst finurlig. Ekornets er mer naturlig.

Pledd - Nyttig når du middagssover, ikke under deg, men over.

Spisebestikk - Den tid, min venn, er for lengst forsvunnen, da maten med fingrene førtes til munnen.

Såpe - Liten, glatt, kan bli besværlig, men til tider uunnværlig!

 

Haha, jeg ler meg skakk! :)

 

Inspirert av dette, forsøkte jeg meg på noen hjemmesnekra pakkerim selv:

 

Leketelt - Her kan du gjemme deg så du blir borte vekk en stund, og kanskje du kan legge deg ned inni der og sove en liten blund? 

Verktøykasse - Hammer, spiker, skrutrekker og plank, nå kan du snekre med pappa: bank, bank, bank!

 

Fruktkurv - Epler, pærer, bananer og druer! Pass på så frukten din ikke blir spist av fluer!

 

Emil bok og Pippi bok - Fine bøker er kjempemoro å lese gang på gang, og da kan du samtidig sitte og kose deg på mammas fang.

 
 

 

Kanskje det vanker hjemmelagde pakkerim til noen heldige små i år?

Lykke til! :)

 

#logopedmamma #medhjerteforspråket #logoped #mamma #mammablogg #språk #språkstimulering #språktips #språktrening #jul #julivårthus #julebok #margaretaschildt #jotenfjord #finepakker #pakkerim #jjulegave #julegavevers #logopedlivet #mammalivet #rim #regler #rimogregler #leketelt #verktøykasse #fruktkurv #emil #pippi #bok #bøker

 

 

 

Julestemning te tusen!

 • 27.11.2015, 23:19
 • |
 • Kategori: Jul

Jeg kickstartet adventshelgen med en julekonsert, jeg!

 

Hvis Gaute Ormåsen, Trine Rein, Christian Ingebrigtsen og Frøydis Grorud kommer til et sted i nærheten av deg, ta en tur da vel! ;)

 

God første adventshelg!

 

 

#logopedmamma #medhjerteforspråket #logoped #mamma #mammablogg #hverdagslivet #fredag #julenatt #jul #advent #julestemning #julekonsert #gauteormåsen #trinerein #christianingebrigtsen #frøydisgrorud

Design fra hjertet :)

 • 11.11.2015, 22:21
 • |
 • Kategori: Jul

Da har Logopedmamma fått nytt design. Håper dere trives med det :)

Jeg er i alle fall veldig fornøyd. En stor takk til flink designer!

Innlegg om mitt største juleønske for alle lærere på småskoletrinnet, kommer i morgen :)
 

 

Her ruller Love Actually over TV`en, og sammen med Michael Bublés julealbum i bilen, er jula så definitivt sparket i gang for i år :)

 

#logopedmamma #medhjerteforspråket  #logoped #lærer #lærere #småskoletrinnet #juleønske #mittjuleønske #jul #julaerigang #loveactually #julefilm #verdensbestejulefilm #michaelbuble #onsdag #onsdagskos

100 dager til jul!

 • 15.09.2015, 11:52
 • |
 • Kategori: Jul

Jeg bare nevner det, jeg :)For når regnet HØLJER ned utenfor vinduet, er det så deilig å kunne drømme seg bort til en tid med peiskos, kakao, forventning, telys, glitter, stas, fjas, grøt, glede, nisser, pepperkaker, gløgg, stemning, adventskalender og engler :)

Til og med den blinkende julebrosjen min gleder seg over at det "bare" er 100 dager igjen til jul!God lunsjpause fra en travel logopedmamma, og happy rainy tuesday :)

 

#logopedmamma #medhjerteforspråket #logoped #jul #julestemning #gummistøvler #regnværsdag #rainytuesday #hundredagertiljul #ikkelengetiljul #forventning #juleglede #julegledenummeren

Julegaver! Ja, du leste riktig :)

 • 21.08.2015, 13:55
 • |
 • Kategori: Jul

(Innlegget inneholder annonselenker)

 

Det tok tre dager i barnehagen, det. Så var forkjølelsen og 11- tallet under nesa til Lillefrøken et faktum. Logopedmamma er derfor hjemme med en syk Snuppelure i dag. Da ble det litt tid til å skrive om mitt favorittema (sett bort fra barn og språk), nemlig JUL!

Som den juleelskeren jeg er, er jeg allerede halvveis i julegaveinnkjøpene. Det er så deilig å benytte seg av sommerens køfrie butikker, og plukke med seg gaver etter hvert som de dukker opp. I disse dager er det også salg de fleste steder, og hvis du følger med, kan du gjøre noen kupp.

Rundt skolestart og nå når høsten så smått setter inn, er det mange kampanjer man kan benytte seg av. For eksempel kommer kjøpesentrene med nye tilbud i Kundeklubbene sine. Da er det prosenter og avslag i de fleste av butikkene. Jeg har registrert at også at flere og flere butikker setter dato for bytte av julegaver på kvitteringen. I den siste klesbutikken jeg handlet en julegave i, var datoen for bytte satt til 10. januar! Det finnes dermed ikke så mange grunner til å ikke kunne starte med julehandelen allerede nå.

Nå tenker du kanskje at jeg elsker jula på grunn av alle gavene, og alt staset og fjaset. Det er feil. Gaver er moro det, men det er hele stemningen rundt jula og alt som har med jula å gjøre, som går rett hjem hos meg. Gavene er bare en liten del av den herlige magien jula er.

For ikke å snakke om ventetida! Ventetida er nesten det beste! Og når jeg starter julehandelen tidlig, kan ventetida fylles med julekos med alle de jeg er glad i: Julefilm og julegodt. Fyr i peisen. Vente på snøen. Julemusikk og julepynt (1. søndag i advent = full jul i vårt hus). Julegrøt og julegløgg. Julebakst (bare et par av favorittsmåkakene våre, som faktisk blir spist opp og som ikke blir liggende i en kakeboks til april). Julekort og adventskalender. Juleavslutninger og julelunsjer. Og julemarsipan og julelys. Herlig!

I år skal Snuppelure få adventskalender og innkjøpene til denne er selvsagt også i gang. Siden hun er så liten, kommer jeg ikke til å fylle kalenderen med godterier. Og helt tilfeldige smågaver er interessant i to sekunder... Før de ikke er det.

Kom derfor på noe lurt! Jeg kjøper esker med Duplo og pakker inn én og én figur. Da får hun en gave hver dag som er en del av noe større, og det kan jo kanskje være litt moro? I den forbindelse har jeg vært på utkikk etter tilbud på Duplo, og det har lønt seg! Fikk kjøpt en boks med Duplo bondegård til 50% avslag i en leketøysbutikk (det var Kundeklubbtilbud), og nå har jeg kommet over tilbud på Lego og Duplo på Lekmer.no.

Tror det blir en boks med denne traktorer HER, for enhver bondegård med respekt for seg selv, må ha en traktor :)

 

 

 

Klarte ikke å motstå dette leketeltet heller, for det var så fint, det sto på julegavelista til Snuppelure OG det var på salg med hele 40% avslag!

 

Da jeg handlet Duplo i leketøysbutikken, tipset ekspeditøren om at puslespill også kan være en fin ting å pakke inn i adventskalenderen til de aller minste. Da pakker du inn én og én brikke. På denne måten får barnet en ny gave hver dag, kalenderen blir ikke så himla dyr og de får oppleve gleden ved å sette sammen flere biter til en helhet.

Hvis man i tillegg er litt pedagogisk smart i valg av puslespill, kan barnet også kanskje lære et nytt ord hver dag? Vinn - vinn, for foreldre, barnet OG språket. Trepuslespill med dyr, kjøretøy eller andre temaer, er midt i blinken. Som for eksempel et slikt:

 

 

Tror jeg går for en herlig kombinasjon av både Duplo og puslespill, jeg :)

Nå håper jeg du er blitt superinspirert til å begynne julehandelen litt tidligere i år, så du har mer tid til å nyte førjulstiden med de som betyr aller mest for deg.

God julehandel i august!

 

#logopedmamma #medhjerteforspråket #logoped #mamma #foreldreogbarn #barn #barnogspråk #foreldre #mammablogg #språktips #julegavetips #jul #adventskalender #puslespill #leketelt

 

 • Les innlegget
 • Les innlegget
 • Les innlegget
 • Les innlegget
 • Les innlegget
 • Les innlegget
 • Les innlegget
 • Les innlegget
 • hits