hits

Kreakiddly pandaboks

Tenk å både kunne finne på noe artig kreativt med barna dine OG føle at du redder verden bittelittegrann samtidig!

 


 

(Sponset innlegg)

 

Det krever en del planlegging og innkjøp, og ikke minst tankevirksomhet, for å finne på kreative prosjekter for de små. Kreakid gjør jobben for deg; De setter sammen perfekte aktivitetsbokser for barn i alderen 3-8 år.

 

I februar sendes det ut en UNIK PANDABOKS som er laget til inntekt for WWF (World Wildlife Fund). Inni boksen finnes morsomme og lærerike pandaprosjekter. 20 % av overskuddet fra pandaboksen går til WWF og deres arbeid for utrydningstruede dyrearter. Målet for samarbeidet mellom Kreakid og WWF er å øke kjennskapen til WWF sin Pandaklubb for alle barn og unge som er glade i dyr og natur, samt å samle inn penger til WWF sitt arbeid. I tillegg kan du lære deg masse spennende om den utrydningstruede pandaen!

 


 

Februarboksen inneholder to kreative prosjekter og et eksperiment. Du skal blant annet få lov til å lage din helt egen pandalue på en enkel og kul måte, kose deg med et fargerikt playmaisprosjekt og snuse deg fram til hvordan det er å være en panda. I tillegg får du noen skjønne pandagaver og Pandabladet fra Pandaklubben. Det er bare å glede seg! :)

 

Boksen sendes ut 20. februar og må bestilles før 31. januar!

Så sving innom Kreakid.no og bestill boksen NÅ!

 

Boksen koster 298,-. Bestiller du denne boksen vil du automatisk få tilsendt en kreativ boks i måneden, med mindre du avbestiller den. Det er ingen bindingstid; Du kan når som helst avslutte eller pause boksene fra å finne veien til postkassen deres.

 

Denne gangen opplevde jeg at boksens kreative prosjekter passet også for min 2 1/2 åring. Hun syntes det var kjempefestlig å plassere disse fargesprakende playmaisene på pandaens mage.. Samt noen på bordet.. Noen på mamma.. Og noen havnet inni munnen.. Heldigvis var de spiselige! ;)

  

 

LES OGSÅ:

- Super Krekidboks!

 

#logopedmamma #medhjerteforspråket #kreakid #kreakidboks #WWF #worldwildlifefund #panda #pandaboks #kreativebarn #playmais #pandaklubben #aktivitetsboks #aktivitetsboksforbarn #mamma #mammablogg #mammalivet #hverdagslivet

Snart klar for bryllup!

Da er det straks tid for at enda ei venninne går ned midtgangen. Dette er det siste bryllupet i år. Fint, klart høstvær får de på sin store dag. Dette blir bra!

 

Ostekake til kakebord ferdig!

 

Oppskrift finner du HER, på vakre Ida Gran- Jansen sin blogg.

 

Krøllene er i :)

 

Ha en strålende fin lørdag! Enten om du skal i bryllup eller bare nyte det fine høstværet :)

 

 

 

#logopedmamma #medhjerteforspråket #ostekake #idagranjansen #mamma #mammablogg #bryllup #høstvær #høstbryllup

Kjærlighet, kjærlighet! Andre bryllupshelg unnagjort :)

Nå har det vært mange helger i kjærlighetenes tegn for vår del.

 

For to helger siden deltok vi på et fantastisk slottsbryllup i Sverige, og denne helgen gikk turen til vakre Kragerø.

De giftet seg i Skåtøy kirke, gjestene fikk oppleve en fin fergetur tilbake til Kragerø, og bryllupsfesten ble holdt på vakre Villa Bergland.

 

Du skal lete lenge etter et varmere, mer godhjertet og flottere brudepar enn disse to, og vi er veldig heldige som fikk være med å feire dere, C og LP! Lenge leve kjærligheten <3

 Kult med Polaroidkamera. Og FOR en gjeng!

 

Der ja! Koselig med barnefri og festligheter. Både for mammaer og pappaer :)

 

 

#logopedmamma #medhjerteforspråket #bryllup #kjærlighet #mamma #mammablogg #hverdagslivet #fest #kragerø #skåtøy #fergetur #villabergland

Slottsbryllup! 

Forrige helg var vi så heldige å være invitert til å feire et vennepar sin store, store dag. Og som om bryllup i seg selv ikke er nok, så skulle det attpåtil være på et slott! Snakker om Drømmebryllup. Jeg er jente. Jeg elsker bryllup. Sånn er det. I det sekundet dørene åpnes i kirken og bruden svever opp mot sin ventende brudgom, da griner jeg alltid. Uten unntak. Og når man i tillegg kaster et blikk på brudgommen som forventningsfullt står der oppe og ser sin brud for aller første gang med tårer i øynene, ja, da rakner det helt for meg.

  

Bryllupet ble holdt på vakre Thorskog slott i Sverige, og det varte hele tre dager til ende. Grilling, bli kjent og rebusløp på fredag. Vielse, bryllupsmiddag og fest på lørdag. Jeg skal ikke legge skjul på at jeg storkoste meg.

 

Thorskog slott ble bygget i 1892 av Petter Larsson. Da Petter døde, overtok sønnen hans Eskil. Deretter solgte Eskils enke slottet videre. Slottet har siden blitt eid av en rekke privatpersoner og har hovedsakelig blitt benyttet som privatbolig. Lena og Tommy Jonsson kjøpte slottet i 1986, og forvandlet dette slumrende Torneroseslotte til det det er i dag.

  

Slottet er møysommelig innredet. Jeg hørte at eieren Lena har stor pasjon for antikviteter og innredning, og det kommer frem gjennom hele måten slottet fremstår på. Alle rommene er individuelt innredet og bærer navnet til en eller annen tidligere beboer av slottet.

Her bodde vi, på Petter:

  

Slottet i seg selv er helt nydelig! Men hagen tar pusten fra deg: Speildam med svaner, lysthus, små broer over sildrende bekker, og godt ivaretatte bygninger som er delt inn i flere gjesterom. Ønsker du ikke å bo på slottet, kan du for eksempel bo i "Jungfrukammaren", "Kvarnen", "Smedjan" eller "Segelmakeriet". Slik jeg forsto de andre gjestene, var alle rommene like fantastiske.

  

Brudeparet hadde virkelig lagt seg i selen for å gjøre helgen så uforglemmelig som mulig for både familie og venner. Den jobben som var lagt ned i forkant av bryllupet, var ikke liten. Alt fra goodiebags som sto klare på rommet, til menyer, underholdning, pynt og rebusløp. Alt var helt perfekt. Og vi storkoste oss!

 

Takk for en perfekt helg, T + J. Håper dere slapper godt av på bryllupsreise. Det fortjener dere virkelig.

 

Brudebilen, en Rolls RoyceDen gule stuenFrokostbuffét, nam, nam!Orangeriet


BarEn av flere stuerBlomsteroppsatsOvnMystisk trapp...Utsikt fra rommet

 

Thorskog slott er litt av en setting for et perfekt bryllup, men vil du ha en romantisk weekend med kjæresten din, funker det også fint :)

Les mer om slottet og deres pakketilbud på nettsidene deres HER.

 

Igjen, FOR en helg! <3

 

 

#logopedmamma #medhjerteforspråket #thorskogslott #thorskog #slottsbryllup #bryllup #lillaedet #romantiskweekend #torneroseslott #prinsesseslott #eventyrslott #slott #lengelevekjærligheten #sverige

 

Ut av sommerdmodus - Inn i arbeidsmodus - Lykken er der du finner den :)

Jeg har storkost meg i sommer. Vi har vært en tur i fantastisk vakre Nevlunghavn og Holmsbu, og ellers elsket hvert eneste sekund av sommeren hjemme. Litt ute. Litt inne. Sammen. Vi har kost oss i sola med is og vannplasking, gått turer og tatt turer litt hit og dit. Besøkt de vi ville besøke, og sett det vi ville se. Jeg skal ikke komme og påstå at sommeren ikke er noe annet enn en aldeles herlig tid.

  

Men nå er jeg tilbake på jobb. Og heldigvis er jeg ikke av den typen som går helt ned i kjelleren når denne tiden kommer. Jeg trives med hverdag, rutiner og at det skjer litt. Det er opp til meg å begrense aktiviteter etter jobb, både for min egen og Lille My sin del. Jeg har alltid klart å se det positive i alle situasjoner. Den skal jeg ha. Og nå er det masse å glede seg til framover. Min mann og jeg skal ha en liten miniweekendferie snart, vi skal i flere bryllup, også er det jo heller ikke så veldig lenge til jul. Og de som har fulgt meg en stund, vet at jula er noe av det aller beste jeg kan tenke meg!

 

Så ja, nå er det jobbmodus igjen, men jeg har faktisk gledet meg til å begynne på jobben. Dels på grunn av det FANTASTISKE yrket jeg har (nevnte jeg at jeg er logoped?) og dels på grunn av den flotteste gjengen med kollegaer noensinne. Og, dette tror jeg det er flere mødre som kjenner seg igjen i: Det er ganske godt å få noen timer for seg selv igjen, sitte gjennom en hel lunsj uten å måtte tørke sprut fra fruktposer og skuffe vekk lass med brødsmuler fra gulvet. Jeg elsker mammalivet og alt som hører med, men jeg er definitivt en bedre mamma når jeg får tid til å putle litt med mitt. Er det galt av meg å si det? Jaja, mammapolitiet får arrestere meg hvis de vil.

 

Når det gjelder bloggen, har sommerferien vært svært så produktiv i form av mange idéer til forhåpentligvis gode og nyttige innlegg. De som trodde at logopedfeltet var snevert, må tro om igjen, for her er det mye å ta av. Det kan jeg love dere ;)

 

God første arbeidsuke for mange og god start på høsten 2016. Dette blir et bra halvår!

  

 

LYKKEN ER DER DU FINNER DEN.

DO WHAT MAKES YOU HAPPY.

 

 

#logopedmamma #medhjerteforspråket #logoped #arbeidslivet #backtowork #sommerferie #sommermodus #jobbmodus #logopedi #lykkenerderdufinnerden #dowhatmakesyouhappy #mamma #mammablogg

Kjære sommerlesere

Kjære dere sommerlesere. Dere som nyter slaraffenlivet på ei strand med ei god bok. Eller nyter bylivet med shopping og hylende unger på slep. Eller campinglivet med alle dets små og store gleder, og gleder for store og små.

God sommer!

Nyt dagene med familien og barna. Og bruk alle de herlige førstehåndserfaringene dere får med språket i sommer.

Tenk over hvor mange begreper dere møter i sommer: sand, vann, måke, ball, tang, tare, is, sol, briller, solbriller, hatt, håndkle, tur, kreps, reke, fisk, ku, hest, campingvogn, solnedgang, varmt, skyer. Jeg kunne holdt på i evigheter.

UTVID begreper barna allerede kan: Barnet kan ordet ball. Utvid med badeball, fotball, tennisball. Barnet kan ordet flaske. Utvid med saftflaske, drikkeflaske, brusflaske. Barnet kan ordet briller. Utvid med solbriller, brilleetui, brillefin, lesebriller. Og sånn kan dere holde på i evigheter :)

Nyt livet! Og ha en herlig sommer :)

#logopedmamma #medhjerteforspråket #sol #sommer #begreper #førstehåndserfaringermedspråket #nytlivet #nytsommeren #nythverandre #mamma #mammablogg

Aaaah! Den deilige hverdag, og herlige helg :)

Dagen startet sånn: (Ja, jeg veit at kjøleskapet mitt generelt sett behøver en vask :)

Og endte sånn:

Med nydelig utsikt i det varme været, fra den lille balkongen min :)

Slitsom uke, med mange ting som skulle avsluttes før sommeren kommer. Tester, rapporter, et siste forsøk på å få plass lyder som lar vente på seg, og planlegging av neste skoleår.

Nei, nå tar jeg en velfortjent helg i finværet!

Og det samme ønskes for dere :)

God helg!

#logopedmamma #medhjerteforspråket #helg #velfortjenthelg #uhell #brelett #finvær #sol #utsikt #varmedager #hverdagslivet

Rabattkode på aktivitetsboks fra Kreakid

Minner om rabattkoden på Kreakidboksen jeg skrev om i går:

(Sponset innlegg)

 

Oppgi rabattkoden MARITA på kreakid.no, og få den første boksen gratis!

 

Det knytter seg ingen kjøpsplikt, binding eller oppsigelsestid til dette tilbudet.

 
 

#logopedmamma #medhjerteforspråket #kreakid #kreakidboks #kreativ #kreativboks #prosjekter #eksperimenter #rabattkode

 

 

Super Kreakidboks!

Opplever du innimellom at det fort kan bli litt kjedelig med de samme gamle fargestiftene, malingsboksen og puslespillene du henter frem når du skal være kreativ med barna?

 

(Sponset innlegg)

 

Jeg har kommet over en aktivitetsboks fra et firma som heter Kreakid, og dette var artige saker!
 

 

Kreakid er en morsom og lærerik aktivitetsboks for barn i alderen 3 - 8 år. Hver Kreakidboks har et tema, for eksempel, vind, drager eller afrikanske dyr. I boksen jeg fikk tilsendt var det drager og eventyr som var temaet. Hver boks inneholder to kreative oppgaver, et eksperiment og omtrent alt av utstyr du behøver for å få gjennomført prosjektene. Det du trenger hjemmefra står listet opp på bruksanvisningen til hvert prosjekt, men det er ting som saks, vann, skål, skje, etc. Med andre ord: kun ting du garantert finner hjemme!

  

 

For hvert prosjekt får du en kort beskrivelse av prosjektet og en pekepinn på hvor mye voksenhjelp som kreves, hvor mye gris og søl det muligens kan bli, samt hvilke av barnets evner prosjektet kan være utviklende for.

 

På baksiden er det en flott bruksanvisning som beskriver godt hvordan prosjektet skal gjennomføres:
 

 

I tillegg følger det med små kort med litt info om temaet for månedens boks, tips og info til prosjektene og et faktakort. Denne gangen med fakta om drager.

 

Det å gjøre noen morsomme prosjekter med barna, er i høy grad språkstimulerende. Tidligere har jeg nevnte dette med å gi barna førstehåndserfaringer med språket, og via kreative prosjekter er det ingen tvil om at dere vil skape noen fine, språklige øyeblikk sammen. Kanskje vil man også få med seg selv de stille barna, som egentlig ikke er så glad i å prate om vær og vind, når man gjør noe kreativt sammen?

De gamle fargestiftene og malingsboksene er gode å ha, men en Kreakidboks kan så absolutt være en fin avveksling til de vante prosjektene.

 

Av disse tingene skulle det bli en hest og en katapult:


 

Hesten ble søøøøøøøt:

 

 

Og mannen min og Lille My fant ut at det går an å skyte mer enn bare de isoporkulene som fulgte med, rundt omkring på kjøkkenet. For eksemepel fungerer både Cheerios og druer meget godt ;)
 

 

Boksen blir levert rett hjem i postkassa deres. Den koster 298 kroner og kommer en gang i måneden, dersom du ikke går inn på nettsiden til Kreakid og avbestiller den. Det er ingen bindingstid eller oppsigelsestid.

 

Ønsker du å bestille en boks, går du inn på kreakid.no, og legger inn MARITA som rabattkode. Da får du første boks tilsendt gratis. Det knytter seg ingen kjøpsplikt eller binding til dette tilbudet.

 

Jeg var litt vel ambisiøs og tenkte at kanskje min toåring også ville like å være kreativ med mamma. Joda, vi hadde det i og for seg koselig, men jeg skjønte at det ikke kom til å gå når jeg var mest opptatt av å få PÅ øynene på den ildsprutende dragen, mens hun syns det var mest moro å rive dem AV.. :) Folkene bak Krakid har rett: boksen egner seg best for barn fra 3 år og oppover. Men resultatet ble jo artig for det:

 

 

De fine fingerdukkene skal jeg jammenmeg ta med og bruke på jobben. De kan være en fin "icebreaker" sammen med barn som egentlig ikke har lyst til å snakke med logopeden... 

Men bare vent til jeg tar fram denne tøffe dragen: 

Du får ganske mye utsyr for 298 kroner. En tur til Panduro koster jo en del det også! 

Og denne kule dragen som skal "bakes" inn i et drageegg for senere å klekkes, skal en venninne med to gutter på 6 og 4 år få :) 

Kreakid samarbeider med Redd Barna, og for hver boks som kommer hjem i postkassa deres, mottar et asylbarn i Norge et Kreakidprosjekt. Du kan lese mer om dette samarbeidet HER.

 

Kos dere masse med Kreakidboksen!

 

Og en strålende uke til alle sammen :)


#logopedmamma #medhjerteforspråket #kreakid #kreakidboks #kreativ #kreativmedbarn #prosjekter #eksperimenter #drager #eventyr #fingerdukker #hest #katapult #kreativboks #rabattkode


 

 

 

17. mai, og vi kan puste lettet ut! :)

God 17. mai, alle sammen!

Nå kan vi puste lettet ut, og bare nyte dagen. Nå er planting av uteblomster, klipping av plen, raking, luking, bunadsskjortestryking, sølvpuss, matforberedelser, kakebaking, husvask og bilvask over.

Og du kan nyte. Nyte denne herlige dagen med familie og venner.

Hipp, hipp, hurraaaaaa!

#logopedmamma #medhjerteforspråket #mamma #mammablogg #syttendemai #hipphurra #hipphipphurra #festdag #gratulerermeddagen #gratulerermeddagennorge #norge

Jeg? En beskjeden bursdagspynter?

Jeg ELSKER å pynte til bursdag!

 

Da vi skulle ha bursdagsfeiring for min mann og meg for et par uker siden, hadde jeg tenkt til å begrense meg. Jeg tenkte at: Herregud, jeg behøver jo virkelig ikke å pynte nå, da det bare er oss som skal feires. Vi blir jo tross alt 32 år. Vi kan jo vente med pyntinga til Snuppeluris skal feire bursdagen sin om en drøy måned...

 

Men så syntes jeg at jeg hørte at Lille My sa: "nanon", noe jeg tolket som "ballong".

Så da hentet jeg fram noen ballonger da, og blåste dem opp (til stoooooor begeistring fra Lille My!), og hang opp noen litt rundt omkring.

 

Men da så det egentlig veeeeeldig snålt ut med bare litt pynt i hvert hjørne av stua, så da endte vi opp sånn:

 

 

 

Jeg sverger! Det var Snuppelura som ville det ;)

 

P.S. Vimpler, partybriller og sugerør fant jeg på TGR.

 

 

Ha en KJEMPEFIN mandagskveld! :)

 

 

#logopedmamma #medhjerteforspråket #mamma #mammablogg #bursdag #moromedbursdag #bursdagsfeiring #mammaersomtaravmedpyntinga #pyntatilbursdag #bursdagspyntet 

 

Tittei! Her er jeg :)

Nå har det vært mye jobb, mammaliv og logopedliv som har kommet litt i veien for blogglivet i det siste.

 

Men jeg er her! :)

 

 

I dag er det Barnehagedagen 2016 og temaet i år er Les høyt for meg!

 

Spennende tema, og neste innlegg blir om dette og hvordan en kan arbeide med bøker og høytlesing i barnehagen. Disse tipsene kan man også plukke fra og anvende hjemme, så her er det også nyttig lesing for foreldre.

 

 

Stay tuned! :)

 

 

Du veit i alle fall at du jobber med mange dyktige pedagoger, når dette blir hengt opp på kjøleskapsdøra på jobben. Lignende kan gjøres i barnehagen eller hjemme. Tegningene er klippet ut og limt på magnetark. Smart!

 


 

Det finnes en FANTASTISK side med materiell som heter Hildes Hjørne, og her finnes det en drøss med rimsanger som kan printes ut og brukes som de er, eller klippes opp og henges som på bildet.

 

 

Ha en fortsatt fin, fin uke :)

 

 

#logopedmamma #medhjerteforspråket #mammalivet #logopedlivet #arbeidslivet #barnehagedagen #utdanningsforbundet #rimsang #tipsogtriks #hildeshjørne

 

Ren poesi

Avslapning i sofakroken med min herlige julegave til meg selv: Ren poesi av Ellen Wisløff (red.).

 

Favoritten så langt.

 

God natt! :)

 

 

#logopedmamma #medhjerteforspråket #logoped #mamma #mammablogg #renpoesi #ellenwisløff #nilsøyvindhaagensen #julegavetilmegselv

Jeg måtte bare..

.. ha denne boken som julegave til meg selv!

 

Jeg følger henne på Instagram og elsker diktene hun deler med oss hver eneste dag. De passer alltid inn i dagen min, og gir meg inspirasjon og påfyll.

 

Takk, Ellen Wisløff!

 

#logopedmamma #medhjerteforspråket #logoped #mamma #mammablogg #hverdagslivet #mammalivet #julegave #julegavetilmegselv #ellenwisløff #renpoesi #bok

Bloggen i godt selskap, Julemamma og tidlig skribling

God lørdagskveld :)

 

 

 

Jeg er så heldig at bloggen min har fått litt plass i denne månedens utgave av "Dyslektikeren", magasinet til Dysleksi Norge. Og det RETT over Ole Petter Ottersen, rektor ved Universitetet i Oslo, som også tidvis blogger om språkvansker. Jeg tviler på at Ole Petter også deler bilder av kaker, Kählervaser og rotete stuegulv, så selv om bloggene våre er nevnt på samme side, er de nok rimelig forskjellige :)

Uansett, er jeg veldig stolt og takknemlig for at de har plukket opp bloggen min og gitt meg en omtale. Tusen takk, Dysleksi Norge! :) Det betyr at informasjon om språk kommer ut til flere.

 

Nå har Julemamma slått til og forvandlet det ellers så vanlige huset til et skikkelig JULEHUS!

Jeg fikk tak i noen ordentlig søte "pom- pomer" som minner om STORE snøfiller. De henger i vinduer og i spotrekker rundt omkring i huset og gir meg den rette julestemningen. Når været ikke fikser julestemning ute, så får jeg fikse det selv, inne! :)

 
Et lite språkstimulerende tips på tampen:

I disse "julekortskrivetider", kan du bruke muligheten til å sitte med barnet ditt og "skrible" julekort sammen. Bente Hagtvet har skrevet en bok om hvor bra "liksomskriving/rabling/skribling" er for barnets språkutvikling og senere utvikling av lesing og skriving. Det finnes en link mellom utviklingen av talt og skrevet språk. Les mer om boka på Bokelskere.no. Hun snakker om barn fra 2- 6- årsalderen, og boken er i hovedsak rettet mot førskolelærere og arbeid med tidlig skribling i barnehagen.

Se for deg dette: Du sitter med dine julekort og konvolutter, og barnet har fått sine egne kort og konvolutter og sitter ved siden av deg. Si: "Nå skal vi skrive julekort. Nå skal jeg skrive et kort til onkel Lasse, også kan du skrive et kort til Bestemor (eller Julenissen!)". Barnet skribler i vei, tegner og lager kruseduller. Spør spørsmål som: "Hva skriver du?", "Skriver du hva du ønsker deg", "Kanskje du skal skrive at du er glad i bestemor?", osv. Dette er barnets første møte med skriftspråket, og kan kanskje bidra til å vekke dets interesse for det skrevne ord? Aktiviteten og spørsmålene/kommentarene må selvfølgelig tilpasses alderen og interessen til barnet. Hvis barnet er en unge med mye energi som ikke orker å sitte så lenge stille og holde på med slikt, er det ikke sikkert tidlig skribling er noe å prøve på akkurat nå.

Det går an å finne språkstimulerende aktiviteter over alt! Man må bare være litt kreativ :)

 

God helg! :)

 

#logopedmamma #medhjerteforspråket #logoped #mamma #mammablogg #hverdagslivet #jul #tipsogtriks #tidligskribling #bentehagtvet #språkstimulering #julekort #pompomer #snøfiller #julestemning #lørdag #lørdagskveld #førjul #førjulsstemning #interiør #julepynt #dyslektikeren #dysleksi #dysleksinorge #stolt #takknemlig #julemamma #julehus #julekort #bokelskere

Mandagsglede, Instagram og tuppiluu

Da er vi klare for en ny arbeidsuke! :)

 

Legger ved noen klisjéaktige, men sannferdige ord for en PANGSTART på uka!

 

Hvis vi som jobber med barna er lykkelige, er vel vår lykke bare NØDT til å smitte av på barna?

 

Glade voksne = glade barn. Var det ikke sånn? :)

 

Følg meg gjerne på Instagram: @logopedmammatuppiluu

 

Happy Monday! :)

 

 

#logopedmamma #medhjerteforspråket #logoped #mamma #mammablogg #hverdagslivet #mandag #happymonday #gladevoksne #gladebarn #foreldre #foreldreogbarn #barn #godarbeidsuke #lykke #happiness #happy #glede

Winter Wonderland og smart prat

Våknet opp til et rimet Winter Wonderland i dag. Umulig å ikke få julestemning av slikt. FOR en magisk start på dagen:


 

Ja, det er jo søndag, så hvorfor ikke gå tur i pysjbukse? :)


 

Vil dele en veldig fin artikkel med dere som handler om å Prate barn smartere.

Det er, som nevnt tidligere, veldig viktig å snakke med barna og ordsette alt du gjør. I artikkelen kommer man inn på hvorfor slike ting som blant annet SPRÅKBAD er så fint :)

De tre T- er som blir nevnt i artikkelen, treffer spikeren rett på hodet, i disse ekstremt høyteknologiske tider:

 • Tune in
 • Talk more
 • Take turns

 

Jeg tipper ALLE foreldre har forbedringspotensiale her, inkludert meg...

 

God lesning, og fortsatt god søndag!

 

#logopedmamma #medhjerteforspråket #logoped #mammablogg #foreldre #familie #barn #foreldreogbarn #språkvansker #språktips #tipsogtriks #språkbad #pratsmåbarnasmartere #dagensnæringsliv #danasuskind #thirtymillionwords #julestemning #rimet #rim #winterwonderland #pysjbukse #tunein #talkmore #taketurns #søndag #søndagstur

Jeg burde kanskje...?

Møt strikketøyet mitt. Det ligger der borti strikkekurven. Siste gang det hadde nærkontakt med Logopedmammas fingre, var for ca. seks måneder siden. Da strikket jeg en rad. Eller en rekke. Eller hva det nå kalles? Det skal egentlig bli et skjerf. Som jeg skulle hatt på meg i fjor vinter. Når det ikke gikk, var målet denne høsten og vinteren. Eeeeeeh, so far, NOT so good...!

Kvelden i kveld var egentlig den mest perfekte strikkekvelden i historien! Mannen er på bursdagsfest, baby sover søtt i senga si, "Skal vi danse?" på TV, tente lys og sjokolade. Da burde jeg jo også tatt fram strikketøyet? For det er det andre mødre gjør? De sitter i sofa`n og koser seg med strikketøyet sitt. Blah!

DET ER SÅ KJEDELIG!!!

Jeg kan komme på 1000 ting jeg heller vil enn å sitte å strikke! Eller enda værre: SY! Å herregud, å sy er ENDA kjedeligere! Jeg blir så utrolig imponert over mammaer som sitter og syr nydelige klær til barna sine. Og som strikker praktisk ulltøy til barnehagen, flotte strikkede sommerkjoler og babytepper i gave til vordende mødre i venninnegjengen.

Jeg husker vi hadde en dame her (på min alder) som kjøpte en sofa vi hadde lagt ut på finn.no. Hun kom langveisfra, men var strålende fornøyd, fordi hun fikk hentet sofa`n hos oss OG tatt en tur til Stoff og Stil i Kobbervikdalen i samme slengen. Da kunne hun kjøpe stoff så hun fikk sydd nye klær til barna sine. Jeg husker min mann var meget imponert over dette. Han begynte å si: "Marita, du skulle ikke ha.....? Men han stoppet seg selv da han møtte "koneblikket" mitt. Smart mann :)

For sannheten er at JEG HAR FORSØKT! Gang på gang. Jeg har meter på meter med stoff i plastbokser i skapet. Jeg har stoff med et bilde av et ekorn og en kongle. Det skulle bli til puter til sofa`n. Stoffet ligger fortsatt pent i plastkassene sine...


 

Jeg har filtstoff i alle regnbuens farger. Jeg skulle lage en ugle- uro til Tulla da hun kom til verden. Det var jo en ting jeg BURDE gjøre; starte med noe håndarbeid nå da jeg skulle bli mor. Problemet var bare at DET VAR SÅ KJEDELIG! Det ble med to ugler. Her er den ene. Den andre finner jeg ikke, fordi den har Lille My lagt et lurt sted :)

 

 

 


 

Jeg liker det ikke, og jeg er heller ikke noe flink til det. Jeg har lært meg å legge opp masker mange ganger, men hver gang jeg skal forsøke meg på et nytt prosjekt, fordi jeg KANSKJE BURDE, ender jeg opp med å nok en gang google hvordan det gjøres. Jeg husker heller ikke hvordan jeg strikker vrangbord. Det fester seg ikke, fordi jeg er ikke interessert. Det ligger ikke for meg. Jeg har innsett det nå. Jeg beundrer virkelig de flotte mammaene som liker å strikke og sy. De er kjempeflinke og før skulle jeg ønske at jeg også kunne være like flinke som dem. Men, så har det skjedd noe. Jeg har skjønt noe. Og det er at ALLE KAN IKKE VÆRE LIKE FLINKE TIL ALT. Jeg har gjort et ærlig forsøk, men har innsett at det er ikke meg.

Så hva er egentlig meg? Hva gir meg like stor ro som det gir min mamma å sitte og kose seg med strikketøyet sitt på kvelden?

SKRIVE. Det er mitt. Før denne bloggen, var det dét jeg gjorde da også. Fikk jeg ikke sove; fram med Mac`n for å skrive litt på dokumentet "Drodlerier" som snart nærmer seg 150 sider. Eller skrive litt på barnebøkene som ligger på vent til å en gang sendes inn til forlag. Det er mitt strikketøy.

Også er jeg så heldig å ha både en mamma og en svigermor som er noen racere til å strikke, og som sørger for både praktisk ulltøy, søte sommerkjoler og andre ting til Snuppelura mi. Og i dag fikk jeg en nydelig løper av mamma til spisestuebordet mitt.

Vi er forskjellige, og takk og lov for det, for verden trenger blogger og bøker også, i tillegg til ulltøy og løpere :)


 

 

#logopedmamma #medhjerteforspråket #logoped #mamma #mammablogg #lørdag #strikketøy #strikke #sy #familie #foreldreogbarn #flinkpikesyndrom #burde #flinkemammaer #hverdagslivet #mammalivet

 

Instagram: logopedmammatuppiluu

Følg meg på Instagram for oppdatering om nye innlegg :)

 

#logopedmamma #medhjerteforspråket

 

 

Prosjekt bokhylle

Dagens gjøremål var å få inn en bokhylle på rommet til Snuppelure. Av åpenbare grunner er jeg over gjennomsnittet glad i bøker, og av den grunn har Lille My allerede en god del av dem. Til nå har alle bøkene hennes mer eller mindre ligget stablet inni skapet hennes, noe som jo er upraktisk når vi skal ha en spontan lesestund. Jeg hadde behov for å gjøre bøkene mer tilgjengelig for oss begge, så vi ikke glemmer å lese. For det er jo så koselig å lese, og fra et logopedsynspunkt: viktig! Problemet når man starter med slike prosjekter, er at de har en tendens til å eskalere og det baller på seg andre gjøremål...

Bokhylla Nutti skulle få inn på rommet sitt, var inntil i dag TV- benk på kontoret. Kontoret måtte derfor også omgjøres. Her kommer bokhylla i gangen inn. Den skulle inn på kontoret. Og sånn gikk hele første halvdel av søndagen: Rommet til Snuppa kom i orden med bøker fint inn i bokhylla. Kontoret fikk ny bokhylle med plass til mannens permer og papirer, og jeg fikk endelig ordnet i stand min etterlengtede lese/kosekrok. Gangen gråter sine salte tårer over sin mistede bokhylle, men ble til slutt fornøyd med en tredje lesekrok/venterom for mine private logopedklienter. Alt i alt: en effektiv dag, og Logopedmamma er strålende fornøyd med resultatet:

Bokhylle og bøker på plass, og elefantbilder malt av god venninne på veggen.Lese/kosekrok på plass. Her skal vi ha mange fine lesestunder :)Lesekrok/venterom på plass.

 

Takk til mannen som bar hyller og hang opp bilder i dag <3 Det er rart med det, men når jeg har et prosjekt på gang, blir alltid min mann involvert også... Ups! :)

Da er dagens melding fra Logopedmamma: Gjør lesestundene lett tilgjengelig ved å legge til rette koselige kroker/gode steder å sitte, og godt synlige bøker. Dette inviterer både voksne og barn til å utforske bøkene sammen.

God lesestund :)

 

#logopedmamma #medhjerteforspråket #logoped #mamma #mammablogg #bøker #barnogspråk #søndag #interiør #kosekrok #lesestund #barn #foreldreogbarn #språk 

 • Les innlegget
 • Les innlegget
 • Les innlegget
 • Les innlegget
 • Les innlegget
 • Les innlegget
 • Les innlegget
 • Les innlegget
 • Les innlegget
 • Les innlegget
 • Les innlegget
 • Les innlegget
 • Les innlegget
 • Les innlegget
 • Les innlegget
 • Les innlegget
 • Les innlegget
 • Les innlegget
 • Les innlegget