Rett rundt hjørnet nå! :)

Å, hallo! Det nærmer seg. Med stormskritt! Fødselen altså.

  

Innlegg om språk og uttale, morsomme og språkstimulerende bøker og tips og triks, skal få ligge for nå. Hjernen min funker ikke lenger. Den er som sirup. Den forbereder seg.

 

Jeg har vært innom alle følelsene i spekteret de siste månedene: Så sint at det koker av meg, så trist at det til tider har vært helt tomt for tårer, og så overlykkelig at jeg griner av glede. Facebook- videoer med søte unger som hører stemmen til moren sin for første gang, Fødeavdelingen på FEM og den reklamen med han gutten som tenker på den fine tiden med kosebamsen sin, er bare noen av de mange, mange ting som daglig kan tippe meg over følelsesfjellet. Mannen fikk også gjennomgå her om dagen, rett og slett fordi han pustet for høyt, laget en knirkelyd i parketten rett utenfor rommet til en sovende Lille My og pusset tennene sine litt for irriterende..

 

Neste dag hadde jeg så dårlig samvittighet, at jeg begynte å grine av det også. Tenkte at han kom til å forlate meg og at jeg fra nå av kom til å bli alenemor til to. Heldigvis tok han det med godt humør og minte meg på at jeg var akkurat slik rett før Lille My kom til verden også. Han blir heldigvis ikke skremt av Monsterkona si (som egentlig er ganske snill).

 

Denne runden altså.. Bekkenløsningen var vond i det første svangerskapet mitt, men denne runden har det vært helt uholdbart! Stå, sitte, ligge, gå, kjøre bil. Alt har gjort vondt, og denne gangen vært veldig hemmende. Skuffelsen over at  jeg ikke fikk jobbet så lenge jeg skulle ønske, trent så mye jeg burde eller vært glødende gravid på bursdager og venninnekvelder, har også vært stor

 

Jeg er lei. Møkk lei. Men også: Lykkelig!

 

For herregud, så heldige vi er. Vi har snart to barn. Den første er helt nydelig og til å spise opp. Og jeg er rimelig sikker på at denne Lille Pluggen ikke blir noe mindre god. Det er mange som strir med å få barn, og det har ikke gått et sekund av dette svangerskapet at jeg ikke har vært takknemlig for det vi har. Smerte og hormoner som herjer vilt. Ingenting står i veien for den overordnede gledelige og lykkelige følelsen det er å kjenne et nytt liv som vokser inni seg.

 

Nå har et menneske tatt bolig i kroppen min i ni måneder. Nå gleder jeg meg til å møte han. Hvem er du? Hvordan ser du ut? Hvordan er du?

Også gleder jeg meg til å få tilbake meg selv igjen.

 

 

Ønsker alle der ute en riktig god helg! :)

 

 

 

 

 

#logopedmamma #medhjerteforspråket #uke38 #gravid #gravidlivet #graviduke38 #toukerigjen #mamma #mammablogg #mammalivet #hormonersomherjervilt

God Jul! På etterskudd :)

For her på bloggen har det vært rolig en stund nå. Men ikke i denne magen! Lille Frø har full julefest der inne, spesielt i kveld.

Det er merkelig. Den følelsen av å selv sitte stille og samtidig kjenne et nytt liv som boltrer seg inni deg. Som hopper og spretter, sparker, bokser, tumler og hikker. Det er da det virkelig går opp for en at det er lite menneske der inne. Helt utrolig!

Har hatt en herrrrrrlig jul, med stort behov for avslapping og hvile av bekken og en stadig voksende mage. Og ikke minst, tid med vår lille familie på tre, enn så lenge. 10 uker igjen til vi er fire, og jeg prøver å nyte de gode stundene med Lille My som min foreløpig eneste ene.

Fortsatt God Jul folkens, og Godt Nytt år! For de av dere som følger med for logopedbiten; Beklager, mye om gravidlivet for tiden. Men stay tuned, denne Logopedmammaen har ikke sagt sitt siste ord om språket! :)

#logopedmamma #medhjerteforspråket #logoped #mamma #mammablogg #mammalivet #gravid #gravidlivet #30uker #30ukerpåvei #10ukerigjen #treblirtilfire #julepysj #jul #fullfestimagen

Gravidushumør og juleforberedelser

Nå er jeg inne i den 28. uken av svangerskapet allerede, og jeg begynner å merke det på humøret for å si det sånn..

 

I gravidappen min i dag, står det som følger:

"Kjenner du at hormonene herjer i kroppen din og kanskje går utover humøret? Veksler det fra latter til gråt, sinne og opprømthet fortere enn du klarer å henge med? Hormonene kan være vanskelig å bli klok på, men samtidig er de utrolig viktige".

 

Jeg sendte disse ordene til min mann, sammen med meldingen: "Se!!! Hormonene mine er UTROLIG viktige, selv om vi ikke blir klok på dem :)"

 

Hvorpå jeg fikk denne meldingen: "Haha. Du er søt <3"

 

Og sånn er egentlig hverdagen for tiden. Jeg griner, kjefter, ler, er lykkelig og nitrist på en og samme dag. Jeg hisser meg opp og angrer skikkelig etterpå. Jeg sa til min mann at jeg selv merker hvor usjarmerende jeg kan være innimellom, og at jeg ikke liker det jeg heller. Da sa han at jeg ikke skulle være så hard mot meg selv. Jeg ruger jo tross alt på det Lille Frøet vårt <3

 

Denne har i alle fall gjort meg lykkeligere og gravidlivet litt bedre:

 


 

Oh yeah! Det er en OnePiece, og den har deilig plass til magen min og den strammer ikke noen steder. Min mann påstår at OnePiecen ikke er det mest sexy plagget på jord, men det tror jeg ikke noe på. Jeg føler meg suuuuuperfin, så den blir på! Har bestilt meg en til i dag faktisk, så jeg har en å bytte til når denne er på vask ;)

 

Ut over det, går det fremover med juleforberedelser. Pakkene har begynt å pakke seg inn:

  

Pepperkakehus er bakt og pyntet med presisjonshånd: 

Og en og annen julepynt er satt opp: 

Det begynner å se ut som juuuuuuuuuul :)

Deilig!

 

 

#logopedmamma #medhjerteforspråket #gravidhumør #gravidhormoner #onepiece #mamma #mammablogg #gravid #graviduke28 #uke28 #gravidlivet

 

Kan denne pølseputa virkelig være min reddende engel?

  

På grunn av bekkenplagene er jeg desperat etter ting og tang som kan hjelpe eller lindre plagene.

Det har gått greit om natta fram til for noen uker siden. Fram til da, har det holdt med en ekstra pute mellom beina, men da magen min nå ble ENDA større inn mot 3. trimester, kjente jeg at jeg tippet bekkenet over til den ene siden når jeg sov. Og våknet opp med vondt. Vondten varte gjennom hele dagen, og det er ikke så mye en kan gjøre for å endre på det når det først har "satt seg" gjennom en hel natt.

 

Så var jeg på besøk en dag hos ei gravid venninne, og på sengen hennes ligger det en lang, rar, pølsepute. Lovordene haglet om denne puta, men da jeg hørte prisen tenkte jeg at jeg sikkert kunne klare meg uten.

 

Men fra jeg så den, har jeg omtrent ikke klart å tenke på annet!

 

Derfor bestemte jeg meg for å komme meg på butikken og kjøpe min egen BB HUG ME- pute. Dette er en pute som er utviklet i samarbeid mellom tre norske kvinnelige kiropraktorer. Idéen kom etter at disse damene i årevis har arbeidet med kvinner med bekkenplager i forbindelse med graviditet. Kiropraktorbehandling lindrer, men samtlige spurte om hvilke hjelpemidler som fantes på markedet, som kunne brukes hjemme. Det viste seg at det var ingenting, og vips! BB Hug ME- puten ble født!

 

Du kan lese mer om puten, historien, forhandlere og erfaringer fra andre graviduser på BB Hug Me sin hjemmeside.

 

Den er svindyr! Har betalt 1400 kroner for den fra min egen lomme (ikke noe spons her i gården, nei..), men den er virkelig verdt hver eneste krone!

Endelig sover jeg godt igjen, og jeg våkner opp UTEN vondt. Puta er lang og formbar, og gir derfor støtte for trette føtter, vondt bekken, voksende mage, stiv nakke OG hvile for hodet mitt! Helt fantastisk!

 

Den skal definitivt også tas i bruk til amming når Lille Knott er født. Jeg fikk aldri dreisen på bruken av ammepute med Lille My, men da hadde jeg bare den klassiske, stive halvmåneputa med store isoporkuler. Den smatt fra meg da jeg forsøkte, og jeg forkastet den etter et par- tre forsøk. Resultatet ble konstant stiv nakke, vond rygg og slitne armer.

 

Noe sier meg at det blir annerledes denne gangen, med min nye BB Hug Me- pølsepute i hus.

 

Ja, jeg tror faktisk den er min reddende engel denne gangen!

Håper andre med bekkenplager der ute, kommer til å elske pølseputa si like mye som jeg gjør :)

 

 

Happy friday! :)

 

 

#logopedmamma #medhjerteforspråket #gravidlivet #mammalivet #mamma #mammablogg #gravid #gravidblogg #uke26 #26uker #bekkenløsning #bekkenvondt #bbhugme #bbhugmepute #bbhugmeammepute #minreddendeengel

 


 

Redebygging på høyt plan og tvungen pause fra logopedlivet

Sånn så det ut i garderoben min her om dagen:

 

 

 

Og det så ikke akkurat noe bedre ut videre innover på soverommet...

 

Det finnes en helt naturlig forklaring: Jeg ble helt plutselig grepet av en voldsom trang til å ordne litt i redet mitt til babyen kommer!

 

Med barn nummer en, visste jeg at trangen til å ville ha ferdig rommet hennes og henge de små kjolene på plass i skapet, ville komme.

Og yess! Den kom, og ble møtt på alle mulige områder. Rommet hennes sto klart tre måneder før hun kom til verden, og alt var på stell.

 

Denne gangen har jeg tatt dette med knusende ro, fordi vi erfarte da hvor lenge babyen EGENTLIG sover ved siden av oss på vårt soverom, i vuggen sin. Og vi så at vi EGENTLIG ikke behøvde å ha rommet hennes klart SÅ TIDLIG som vi hadde. Det slo oss også, at hun 7 måneder gammel, ikke brydde seg så mye om det sto "Always Kiss Me Goodnight" over sengen hennes, eller at de tidligste babybøkene hennes sto stablet klare i bokhyllen. Det var heller ikke så viktig at gardinene hadde rosa ugler, eller at uroen spilte "Twinkle, Twinkle, Little Star".

 

Det som derimot var viktig, var å gi henne nærhet, trygget og kjærlighet. Og det fant vi ut at vi klarte å gi henne, selv uten alle disse tingene.

 

Misforstå meg rett; Dette barnet skal også få rommet sitt. Det er bare det at vi denne gangen ikke har stresset noe med det, og planen er å ordne rommet hans til sommeren. Han kommer jo i mars, og vi legger han sikkert ikke på eget rom før litt etter sommeren.

 

Så jeg trodde egentlig ikke at jeg ville bli grepet av dette enorme behover for redebygging denne gangen.

Men det kom, og det kom skikkelig for et par uker siden. 

 

Det er fortsatt slik at vi venter med å ordne rommet hans til sommeren, men jeg har blitt EKSTREMT opptatt av å rydde plass til han for det! Et sted må jeg jo ha klærne hans, og alle de små NØDVENDIGE babydupedittene han behøver. Det er jo kjekt å vite hvor for eksempel ammepumpa er, når du står der med melkespreng, liksom...

Og det var da det startet:

For å skulle frigjøre en kommode til han, betyr masse endringer i mine innbarkede og svært så overfylte skap- og skuffevaner. Det største problemet er: HVOR i alle dager skal jeg gjøre av alt som ligger i den kommoden? Ergo begynte jeg på litt av en oppryddingsoppgave:

 

Du vet de skuffene og skapene du daglige åpner, og tenker hver eneste gang: Å ja, den DER, den må jeg få kastet siden den er ødelagt. Og den der må jeg spørre mannen om han kan reparere. Og den der, den skal jeg gi bort til svigerinna mi. Og den der, den trenger ikke jeg lenger. Kanskje noen andre kan ha nytte av den? Og her, HER er jeg nødt til å rydde!

 

Nå var jeg bare skikkelig lei alt dette, og har nå startet på et rydde- og organiseringsbonanza uten like. Ting kastes, gis bort, repareres, vaskes og sys. Og det er ikke bare begrenset til klær og garderobe. Neida, kjøkken, bad, lekene til Lille My, kontor, papirer, bøker, lagringsplass og alt gjennomgås, sorteres og organiseres. Det klør i fingrene etter å gyve løs på mannen sitt overfylte kontor, men ett sted må jeg sette grensen :)

 

Det er deilig da, å få orden på saker og ting før en bringer inn enda et nytt lite menneske i heimen.

Jeg rydder plass, både fysisk og mentalt. Og jeg tror jeg trenger det.

 

Siden jeg også arbeider meg i gjennom en ufrivillig pause fra logopedlivet, så har jeg tid til det også...

Kroppen min har sagt STOPP!

Eller rettere sagt; bekkenet.

 

Jeg hadde bekkenløsning med nummer en, og det er bare blitt enda verre med nummer to. Det gjorde vondt å stå/gå/sitte/ligge, og det gikk utover alt: Jeg glemte bort hva jeg skulle si til foreldre fordi jeg satt bare å tenkte på hvor vondt det gjorde. Jeg følte at jeg ikke var helt til stede med barna i treningssituasjoner på grunn av vondten, og å komme seg inn og ut av bilen til møter og logopedtimer, ble et herk og et ork.

 

Så da var det det med å ta det med ro hjemme da.. For er du vant til en rimelig hektisk hverdag, er det vanskelig å bare plutselig å skulle roe helt, helt ned. Da er det fint å ha en prosjekt eller to hjemme, men å samtidig være flink til å unne seg pauser så bekkenet ikke skal slå seg helt vrangt igjen.

 

Jeg tror jeg begynner å få det til, men det er tidvis fortsatt vondt å stå/gå/sitte/ligge. Fysioterapi lindrer i noen dager, men det kommer snikende tilbake.

 

Å ha bekkenløsning er egentlig en rimelig lunefull affære: Jeg kan ha slappet av hele dagen, og likevel gå rundt stiv som en stokk på kvelden. Har skjønt at det er lite å få gjort med det. Totalt sett har jeg det i alle fall bedre når jeg får slappet av litt, så det var kanskje greit da, men en liten pause fra logopedlivet akkurat nå.

 

Også nærmer det seg jul da, og bare tanken gjør meg glad :)

  

Hei og hopp fra en gravid, litt sliten, veldig takknemlig og stort sett blid og glad Logopedmamma! :)

 

 

#logopedmamma #medhjerteforspråket #logopedlivet #gravidlivet #gravid #graviduke24 #uke24 #redebygging #nesting #mamma #mammalivet #mammablogg #jul #snartjul #gledesegtiljul #rydding #organisering #bekkenløsning

Guttebabyer og fredagskvelder

Da viste det seg at Lille Frø i magen er en gutt! Veldig, veldig koselig :) Tenk at jeg skulle være så heldig å få sette en guttebaby til verden også! Enda bedre nyheter var det at alt sto bra til med den lille krabaten i magen.

Takknemlig og glad <3

Fredagskvelden er komplett! :)

#logopedmamma #medhjerteforspråket #mamma #mammalivet #gravid #gravidlivet #uke18 #guttebaby #takknemlig #fredag #fredagskveld

Bolle nummer to i ovnen og et lass med sunnhet i smoothieblenderen min!

Hei alle sammen :)

 

Nå er i alle fall jeg lykkelig, for nå begynner det å bli kaldt ute. Har diskutert dette med en del i det siste: Var det deilig med en så varm september, eller var det litt rart? Jeg mener; Varmen tilsier sommerkjole og sandaler. Årstida tilsier strømpebukse og skjerf. Er det noa rart jeg blir forvirret??? Og når jeg attpåtil begynner å glede meg til jul rett etter sommerferien, ja, da blir det litt for mye for meg når det er nærmere 30 grader når jeg drar fra jobb på ettermiddagen.

Men, klager ikke, altså! Tenk bare hvor mange D- vitaminer som er sanket før mørketida kommer snikende!

 

Og det er jo ingen hemmelighet at man er litt varmere enn normalt når bolle nummer to ligger trygt i ovnen :) Ja, jeg er gravid! Det kommer en liten baby i mars. Om det er gutt eller jente ennå, det gjenstår å se :)

 

Og med nummer to som med nummer en, er jeg opptatt av å få i meg nok og riktig mat. Drakk mye smoothie da jeg ventet Lille My, og det er jaggumeg det jeg vil ha nå også! Det verste med å lage smoothie i en stor blender, er vaskejobben som venter når smoothien er laget. Lykken er nå stor, da jeg har anskaffet meg denne herligheten:

 SMOOTHIE TWISTER fra OBH Nordica! Farge: Peach Crush.

 

Den er genial! Det eneste som må skylles etter bruk, er den delen med kniv. Selve flaska og korken setter jeg bare inn i oppvaskmaskinen når smoothien er fortært. Pakken inneholder selve blenderen, en skrukork med knivbladene, to drikkeflasker og to lokk med drikketut.

 

Frukt som bare venter på å bli til smoothie :)Skru kniven på flasken, snu på hodet, og BLEND!Bytt ut kniven med en drikkekork, og vips! Smoothie to go! 

 

Tips til både logopeder og pedagoger som arbeider med barn/voksne som behøver å trene på å drikke tykkere væske: Lag med deg to smoothieflasker på morningen, så har du en til deg selv og en til klienten :) Smart som bare det, men ikke mitt påfunn. Dette var et stalltips fra en dyktig logopedkollega. Takk, AM :)

 

 

Da skal bolla og jeg fortsette å hvile oss på sofan`n. For tida er jeg helt hekta på Downtown Abbey, så det er det det går i.

Ha en strålende kveld!

 

P.S. Jeg fant smoothieblenderen på tilbud til 179,- på Coop OBS!, men mener den vanligvis koster rundt 400,-.

 

 

 

#logopedmamma #medhjerteforspråket #mamma #mammalivet #gravid #gravidlivet #september #septemberværet #bolleiovnen #smoothie #smothietwister #obhnordica #frukt #sunnhet #smoothieblender

 

  • Les innlegget
  • Les innlegget
  • Les innlegget
  • Les innlegget
  • Les innlegget
  • Les innlegget
  • Les innlegget
  • hits